Czy wiesz, że ramen zawdzięcza swoją nazwę właśnie stosowanemu w tym daniu makaronowi? Jeżeli przymierzasz się do przygotowania tej japońskiej zupy, to musisz wiedzieć, jak go dobrać, by odwzorować pożądany smak i nie zepsuć całej potrawy. Dlaczego to takie ważne? Jaki makaron będzie najlepszy do ramenu? Czy w daniu tym można wykorzystać klasyczny makaron z marketu? Opowiadamy poniżej.



Jongga Kimchi cięte 1kg
62,70 zł


Ottogi sos cebulowo-sojowy marynowany 275g (data 06.06.2023)

Cisto ryżowe z fasoli mung 500g ( data 13.06.2023)

Neo Chrupki ryżowe o smaku bananowym 60g ( data 12.06.2023 )

Ciasto ryżowe z czerwonej fasoli 600g ( data 13.06.2023)

Neo Chrupki ryżowe o smaku zielonej herbaty 60g ( data 12.06.2023)

Aroy-D Mleko kokosowe 150ml ( data 07.06.2023)


Neo Chrupki ryżowe o smaku bananowym 60g ( data 12.06.2023 )


Dodano: 30-05-2023 w kategorii: -
Dodano: 28-04-2023 w kategorii: -
Wielbicieli ramen wciąż przybywa – nic w tym dziwnego, skoro zupa ta uznawana jest dziś za jedno z najpopularniejszych dań na świecie. Tobie także skradła serce i zastanawiasz się, jak przygotować ją w zaciszu własnego domu? Spieszymy więc z pomocą! W dzisiejszym artykule przyjrzymy się temu, jak zrobić ramen i jakie składniki są do tego potrzebne. Wśród naszych podpowiedzi znajdziesz przede wszystkim praktyczne wskazówki, które pomogą Ci dopasować danie do swoich preferencji.