Czy wiesz, że ramen zawdzięcza swoją nazwę właśnie stosowanemu w tym daniu makaronowi? Jeżeli przymierzasz się do przygotowania tej japońskiej zupy, to musisz wiedzieć, jak go dobrać, by odwzorować pożądany smak i nie zepsuć całej potrawy. Dlaczego to takie ważne? Jaki makaron będzie najlepszy do ramenu? Czy w daniu tym można wykorzystać klasyczny makaron z marketu? Opowiadamy poniżej.


Wielbicieli ramen wciąż przybywa – nic w tym dziwnego, skoro zupa ta uznawana jest dziś za jedno z najpopularniejszych dań na świecie. Tobie także skradła serce i zastanawiasz się, jak przygotować ją w zaciszu własnego domu? Spieszymy więc z pomocą! W dzisiejszym artykule przyjrzymy się temu, jak zrobić ramen i jakie składniki są do tego potrzebne. Wśród naszych podpowiedzi znajdziesz przede wszystkim praktyczne wskazówki, które pomogą Ci dopasować danie do swoich preferencji.