OCET I MIRIN
OCET I MIRIN
Ocet w kuchni azjatyckiej – smaczny i zdrowy dodatek
Nie od dziś wiadomo, że kuchnia azjatycka jest jedną z najzdrowszych, a zarazem najpyszniejszych kuchni świata. Za wybitny smak w dużym stopniu odpowiadają przyprawy i dodatki. W tej kategorii zebraliśmy octy orientalne, które sprawią, że każde przygotowane przez Ciebie danie stanie się bardziej aromatyczne. W ofercie czeka na Ciebie bogaty wybór tych płynnych dodatków, dzięki którym w prosty sposób wprowadzisz do swojej kuchni azjatycką, kulinarną kulturę.
Ocet balsamiczny czy jabłkowy – który wybierasz?
Podstawowym produktem, który powinien znaleźć się w Twojej kuchni, jest ocet ryżowy – dzięki niemu każda potrawa będzie łatwiej przyswajalna dla organizmu. Ma uniwersalny charakter i nadaje się do niemal każdego dania. Z kolei ocet balsamiczny idealnie komponuje się z zupami. Ma delikatny smak i jest niezwykle aromatyczny. W tej kategorii znajdziesz też ocet jabłkowy – nada potrawom charakterystyczny, lekko kwaśny smak. Jest bezbłędnym składnikiem marynat.
Mirin – kultowy dodatek, któremu trudno się oprzeć!
Chcesz przygotowywać potrawy zgodne z azjatycką sztuką? Zatem koniecznie spraw sobie mirin. To znakomita płynna przyprawa, którą docenisz za lekko słodko-ostry smak. Idealnie komponuje się z rybami – neutralizuje ich charakterystyczny zapach. Wykorzystaj mirin do mięs, owoców morza, a nawet do sushi. Niezależnie od tego, na jaki ocet z naszej oferty się zdecydujesz, możesz mieć pewność, że stawiasz na najwyższą jakość. Gotuj dania azjatyckie jak profesjonalista – wybierz dodatki z tej kategorii!